Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pensionarii sătmăreni, rătăciţi în „democraţie”
Florin Răchitan  - Miercuri, 21 Octombrie 2009

Mai puţin de 70 de persoane s-au adunat marţi într-o sală friguroasă a Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a vota noua conducere a Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor.

 

Şedinţa în sine a fost tragi-comică şi a fost marcată de comportamentul aproape infantil al unor oameni care în mod evident nu-şi găsesc locul în această lume în care ne cam scufundăm cu toţii.

 

În debutul şedinţei şi-au făcut prezenţa în sală câţiva şefi ai judeţului şi municipiului, adică prefectul Radu Giurcă, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi Mircea Govor, precum şi viceprimarul Adrian Albu, dar după discursurile cu iz puternic electoral au dispărut cu toţii, lăsându-i pe pensionari să se certe între ei pe chestiuni precum identificarea celor care „au distrus ţara” sau acordarea de biletele gratuite pe autobuze.

 

Una dintre cele mai arzătoare probleme ale pensionarilor sătmăreni a părut a fi lipsa unui sediu pentru asociaţie, cel puţin în această direcţie a condus discuţiile preşedintele Mircea Marian, susţinut de reprezentantul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor, Ştefan Lupşa.

 

Participanţii la şedinţă s-au plâns, de asemenea, de lipsa unor centre de zi pentru bătrâni, susţinând că în singura instituţie de acest fel din oraş, administrată de Caritas, sunt primiţi „doar ungurii”.

 

Singurul reprezentant al autorităţilor care a rămas până la sfârşit la şedinţa pensionarilor a fost consilierul local Sorin Ghilea.

El s-a străduit să le răspundă la întrebări şi să-i informeze în legătură cu proiectele pe care le derulează administraţia locală în sprijinul vârstnicilor, dar n-a avut misiune uşoară, fiind nevoit să încaseze în locul primarului şi viceprimarilor absenţi toate criticile pe care pensionarii le-ar fi adresat acestora.

 

Sorin Ghilea i-a asigurat pe toţi participanţii la şedinţă că va încerca să gosească, împreună cu colegii săi din Consiliul Local, un spaţiu adecvat pentru un centru de zi şi un sediu al Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, amintind şi posibilitatea accesării unor fonduri europene în acest sens.

 

Până la urmă, după multe vociferări şi o desfăşurare a şedinţei ce amintea de primele întruniri ale FSN-ului în 1990, preşedintele Mircea Marian a fost reales în funcţie pentru un nou mandat de patru ani şi a promis că va lupta mai energic pentru drepturile oamenilor din categoria socială pe care o reprezintă.

Tags: pensionari  asociatie  sedinta  
1853 vizite
Distribuie pe